Hur vi på Delego hanterar kyltransporter

Vi erbjuder kyltransporter som håller temperaturkänsliga varor, som livsmedel och läkemedel, under optimala förhållanden under hela transporten. Genom samarbete med pålitliga och miljömedvetna transportörer kan vi erbjuda hållbara kyltransporter som uppfyller både kvalitets- och miljöstandarder 

Vad är kyltransport? 

Kyltransport innebär att produkter transporteras i av fordon utrustade med kyl- eller frysenheter, de kan reglera och upprätthålla en konstant temperatur. Detta krävs för varor som kräver specifika temperaturförhållanden för att inte förstöras eller bli oanvändbara. De vanligaste typerna av kyltransporter är: 

  • Livsmedel: Frukt, grönsaker, kött, fisk, mejeriprodukter och färdiglagade måltider. 
  • Läkemedel: Vacciner, blodprodukter, och andra mediciner som kräver kontrollerad temperatur. 
  • Kemikalier: Specifika kemiska produkter som är temperaturkänsliga. 

 

Kontakta oss för din transport

Oskar Hedström

Oskar Hedström
Logistikkoordinator

+46855544891
+46739881882
 oskar.hedstrom@delego.com

Otto Budenberg

Otto Budenberg
Logistikkoordinator

+46855544818
+46702616260
 otto.budenberg@delego.com

Filip Nilsson

Filip Nilsson
Logistikkoordinator

+46855544816
+46705900817
 filip.nilsson@delego.com

Jan Lagebro

Jan Lagebro
Logistikkoordinator

+46855544821
+46732010666
 jan.lagebro@delego.com

VAD VI GÖR

Här är Delegos samlade ERBJUDANDE

Inrikesfrakt

Inrikesfrakt

Inrikespaket

Inrikespaket

Utrikesfrakt

Utrikesfrakt

Specialtransporter

speciallösningar

Varför är det viktigt att hålla varorna kylda? 

Genom att upprätthålla rätt temperaturer förhindras tillväxten av skadliga bakterier i livsmedel, säkerställs att läkemedel behåller sin effektivitet och att kemikalier inte genomgår oönskade reaktioner. Detta är särskilt viktigt i en globaliserad värld där varor ofta transporteras långa sträckor. 

Teknik och utrustning 

Fordon som används för kyltransport är utrustade med teknik som möjliggör temperaturkontroll och övervakning. Några av de vanligaste teknologierna inkluderar: 

  • Kylaggregat: Enheter som kan kyla ner lastutrymmet till önskad temperatur. 
  • Temperaturövervakning: Sensorer och loggningssystem som kontinuerligt övervakar temperaturen och larmar vid avvikelser. 
  • Isolering: Fordonens lastutrymmen är ofta välisolerade för att minimera värmeförluster och säkerställa jämn temperatur. 

Hållbarhet och miljö 

Det finns en växande medvetenhet om miljöpåverkan från transporter, inklusive kyltransport. Många företag arbetar med att utveckla mer energieffektiva kylaggregat och fordon för att minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning. Samlastning och optimering av rutter är också strategier som används för att minska den totala miljöpåverkan. 

Kontakta oss för dina kyltransportsbehov 

Våra kyltransporter säkerställer att din temperaturkänsliga frakt når sin destination i perfekt skick. Vi erbjuder även specialiserade kyltransporter i Skövde, Kontakta Delego idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina specifika kyltransportbehov och garantera att dina varor når fram säkert och tillförlitligt.