Kundreferenser Logistik och frakt

“Delego är en nyckelfaktor i vår logistik”

Alexander Hed, Country Manager Sverige, Qicraft

Qicraft

Qicraft Sweden AB är Nordens ledande samarbetspartner inom träningsutrustning och därmed också – i dubbel bemärkelse – en av Delegos tyngsta kunder. Gym, träningsinstitut och andra hälsoutvecklande anläggningar är en starkt växande bransch. Qicraft och Delego har ett både mångårigt och fruktbart samarbete där Delego sedan många år har förtroendet att få svara för logistik och frakt till Qicrafts alla kunder.

– Vi gjorde för några år sedan en utvärdering av våra behov inom logistik och godshantering, och kom fram till att Delego infriar alla de krav som vi ställer när det gäller kompetens, flexibilitet, tillgänglighet och inte minst personlig service, säger Alexander Hed, som är Country Manager på Qicraft.

– Därför var det ingen tvekan om att vi skulle fortsätta med vårt samarbete, tillägger han. Delegos medarbetare vet vad vi har för behov, känner väl till vårt sortiment och gör oss aldrig besvikna. Den personliga kontakten, human touch är en viktig pusselbit i vårt sätt att arbeta.

Delego och Qicraft har ett aktivt samarbete sedan 2004.

Det långvariga förhållandet vittnar onekligen om att parterna är nöjda med varandra.

– Vi har jämfört med vad andra och större logistikföretag har att erbjuda, men för oss är Delego komplett, det bästa alternativet och tillhör nyckelfaktorerna när det gäller pålitlighet och för att få ut våra produkter till kundmarknaden, säger Alexander Hed.

Qicraft är Nordens ledande samarbetspartner av träningsutrustning och relaterade tjänster inom hälsa och träning. Ambitionen är att hjälpa alla kunder att investera i lönsamma affärer och leverera de bästa resultaten inom hälsa och wellness. Namnet Qicraft speglar den marknad vi arbetar inom där Qi står för energi och rörelse, Craft för kvalitet och kompetens.

– Vi strävar mot en helhetssyn i allt vi gör. Vi önskar bygga långsiktiga relationer med våra kunder och partners med fokus på kompetens, kundvärde, kvalitet och framtidens behov.

Vi erbjuder träningsutrustning och service av högsta kvalitet, innovativa digitala lösningar och en stark kompetens. Vår marknad är träningsanläggningar, privata företag, hälsa-och rehabcenters, offentliga institutioner, hotell-, Spa- och hemmamarknaden. Med lång erfarenhet och bred kunskap inom wellness, är vårt mål att få fler människor att leva hälsosamt och balanserat, sammanfattar Alexander Hed.

“Vi växer med Delego”

Martin Cederberg, VD Martin Design

Martin Design

Goda relationer och pålitliga samarbetspartners är förutsättningar för framgångsrikt företagande. Martin Cederberg (bilden), är grundare och aktiv ägare till Martin Design AB i Falun som utvecklar, tillverkar och marknadsför ett system för relining, som heter Tubolino. Dalmasen värdesätter Delegos transportlösningar inte minst i skedet när hans bolag befinner sig i en expansiv och även internationell utvecklingsfas.

– Tack vare Delegos tjänster når vi alltid de bästa lösningarna inom logistik och frakt, säger han. Samarbetet med Delego får det nästan att kännas som att vi har en egen logistikavdelning.

Martin Cederberg är innovatören och entreprenören som för drygt 30 år sedan startade Martin Design AB.

I en modern mekanisk verkstad och fabrik vid Ingarvets industriområde har verksamheten allt mer blivit inriktad på relining/rörinfodring som är en metod för att invändigt renovera rörledningar inom byggnader eller i marken. Relining är en metod som innebär att rör rensas och infodras med nytt material, ett så kallat stambyte, där man alltså placerar ett nytt rör i det gamla röret.

Tubolino expanderar i takt med att varumärket blir allt mer etablerat.

­– Vi utvecklar och tillverkar produkter även inom andra områden, som grafisk design och vakuumformad plast med stora potentialer och en lång rad användningsområden.

Martin startade sin verksamhet med i stort sett två tomma händer. Nu befinner sig företaget i ett expansivt skede. Tubolino efterfrågas av aktörer i hela Sverige men även utomlands; Finland, Norge, Nederländerna, Tyskland, Schweiz och till och med Australien.

– Delego är en mångårig och pålitlig samarbetspartner som erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar, därför känns det skönt att ha Delego på sin egen planhalva, konstaterar Martin Cederberg

– Delegos medarbetare håller en hög och jämn servicenivå och hjälper oss att vid varje frakt-tillfälle hitta den smidigaste logistiska lösningen. Som företagare känns det skönt att tidsmässigt bli avlastad och med förtroende låta Delego hantera våra transporter, både in- och utgående, och även internationellt.

– Tydligheten och raka besked uppskattas och borgar för fortsatt samarbete, menar Martin Cederberg, som med ökade fraktvolymer ser Delego som en stark och förtroendeingivande samarbetspartner.

Fourside föredrar finurliga fraktsätt

Lars-Magnus Larsson, Projektledare, Fourside

Fourside - Lastning av ATG spelstolpar

Helhetslösningar med bra serviceupplägg, prisuppgift direkt och distribution med bara ett fåtal omlastningar. Det är några av skälen till att allt fler företagare väljer Delego. Fourside AB har insett och uppskattar fördelarna med att ha direktkontakt sin speditör. Nyligen har Fourside – genom Delego – levererat 750 spelstolpar/reklamskyltar till ATG-ombud från Ystad till Haparanda.
Tillverkare: Fourside AB. Distributör: Delego Scandinavia AB.

– Liknande personlig service och smidiga godshantering är det få andra distributörer som kan erbjuda, säger Lars-Magnus Larsson, projektledare och nestor på Fourside.

– Vi är helnöjda med Delego som vi i olika sammanhang samarbetat med i cirka tio år, säger Lars-Magnus Larsson. En av fördelarna är att Delego håller i och ansvarar för hela distributionskedjan. Det ger en helhetslösning som tilltalar oss. Genom transporter via depåer sker färre antal omlastningar vilket i sin tur minskar risken för transportskador.

Genom sitt breda kontaktnät, finurlig planering och att anlita åkare som kör med tomt lastutrymme kan Delego hålla prisbilden nere.

– Att få prisuppgift direkt liksom ansvarstagande för frakt/packsedlar och pallmärkning är andra inslag som innebär att Delego höjer servicegraden och utmärker sig utöver de flesta andra aktörer inom logistik och frakt.

Fourside är att företag från 1983, som skapar butikskommunikation som hjälper varumärkesägarnas produkter att synas i butikshyllorna. Med smarta displaylösningar och konkreta budskap anpassas kommunikationen för att driva nya köp ur butiken.

– Varumärkesägare är våra kunder och vi har specialiserat oss på skräddarsydda inredningar, displayer/skyltar och hyllkoncept av olika material, för exponering av deras varor i butiker, säger Lars-Magnus Larsson.

Foursides produkter förekommer mestadels i butiker inom dagligvaruhandeln.

– Från vårt kontor i Järfälla sköter vi projektledning, grafisk formgivning, konstruktion och distribution medan tillverkning av våra produkter sker via våra medleverantörer med specialkompetens av olika slag.